napenergia

2019.01.10. 15:30

Már félig kész a napelempark Nagyrév határában, nyáron indulhat a termelés

Napelempark épül a falu határában. A tartóoszlopokat már lehelyezték, a szolár- és egyéb kábelek is a földben vannak már.

Joó Zsuzsa

Júniustól termeli az áramot az épülő napelempark 

Fotó: Joó Zsuzsa

Erdős Erzsébet, a napelempark egyik tulajdonosa elmondta: a tervek szerint június környékén kapcsolják be az erőművet, persze, mindez az időjárástól is függ.

Az önkormányzati területet korábban az önkormányzat értékesítette a cégnek, a társaság egy megújulóenergia- hitel pályázatból finanszírozza a beruházást. A megtermelt áramot a későbbiekben a hálózatra termelik rá, azaz az energiaszolgáltató átveszi tőlük az áramot több mint húsz évig.

Nagyrévnek azért éri meg, hogy egy ilyen vállalkozás működik a falu szélén, mert a cég a helyi önkormányzatnak fizeti majd az iparűzési adót. Erdős Erzsébet úgy véli, zöldmezős beruházásukkal talán a település fejlődéséhez is hozzájárulhatnak.

Júniustól termeli az áramot az épülő napelempark
Fotó: Joó Zsuzsa

Az egyébként szolnoki, családi cégnek korábban nem volt kapcsolata Nagyrévvel, a Kunszentmártoni Földhivatal segített megtalálni a vállalkozásnak az ideális területet és az új dolgokra nyitott önkormányzatot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában