egyénre szabták a ruhákat

2019.01.11. 14:45

Pályázati támogatásból kaptak új viseletet a jákóhalmi népdalkör tagjai

A Jászságért díjasok tavaly december végén megrendezett éves találkozóján is fellépett a Községi Népdalkör, mely negyvenhat évvel ezelőtt alakult meg.

Illés Anita

Egyénre szabott viselettel gazdagodott a Községi Népdalkör

Fotó: Illés Anita

Céljuk, hogy ápolják a magyar népzenei hagyományokat, őrizzék a népdalok értékeit, valamint azokat minél szélesebb körben megismertessék. Az összejövetelen jászsági népdalcsokorral léptek fel, és ezúttal bemutatták új viseletüket is.

Papp István, a népdalkör vezetője elmondta, hogy pályázaton egymillió forintot nyertek a ruhák beszerzésére. A támogatásból a népdalkör tagjai egyénre szabott népviseletet kaptak.

Egyénre szabott viselettel gazdagodott a Községi Népdalkör
Fotó: Illés Anita

– A viselet elkészítése még folyamatban van. Nem egyforma ruhákat kaptak a népdalkör tagjai, egyénre szabták azokat és a színek is egyediek. A jövőben még néhány kiegészítővel, így egyebek mellett főkötővel, mentével, vállkendővel és szalagokkal egészítik ki a viseletet. Először az asszonyok ruhája készült el, majd ezután a férfiak öltözéke következik. Felléptek már benne Egerben és Apátfalván is – tette hozzá a rendezvényen Papp István.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában