TISZAFÖLDVÁR

2019.01.14. 15:23

Rekorddal lett bajnok a földvári sportoló

Újabb bajnoki cím tulajdonosa lett a tiszaföldvári Tóth László karambol biliárd–műlökésben. Az országos bajnokságot Gyomaendrődön rendezték decemberben.

Joó Zsuzsa

Tóth László.

Forrás: Beküldött fotó

A bíró a nemzetközi játékvezetői képesítéssel is rendelkező, tizenhétszeres osztrák bajnok, Robert Immervoll volt.

Laci beszámolt hírportálunknak, hogy jó ideig fej fej mellett haladt legfőbb riválisa, Kun László mellett, míg a tavalyi bajnok, Keller Dávid gyengébb kezdése miatt hátrányra tett szert. Az utolsó szettben alig volt néhány pontnyi különbség a játékosok között.

Végül Tóth Laci országos bajnoki rekorddal megnyerte a versenyt, ezzel immár tizenhárom bajnoki cím birtokosa lett. A teljesítménye nagyságát mutatja, hogy elért pontszáma magasabb a legutóbbi világbajnokságot nyert török Serdar Gümüşénél.

Tóth László.
Fotó: Beküldött fotó

Ezzel az eredménnyel kvalifikálta magát a 2019-es németországi Eb-re is. Ide csak a nemzeti bajnokságok első helyezettjei szereznek automatikus indulási jogot, a többiek nemzetközi ranglistapontok alapján kerülnek be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában