TISZAFÖLDVÁR

2019.01.12. 09:30

Számos előadást tart Erdős Hanna világbajnok mestercukrász

A Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. is köszöntötte Erdős Hanna többszörös olimpiai és világbajnok mestercukrászt.

Joó Zsuzsa

Ismeretes, a tiszaföldvári versenyző (egyben a város alpolgármestere) ismét világbajnoki címet szerzett a cukrászartisztika kategóriában a tavaly novemberi Luxemburgi Gasztronómiai Világbajnokságon.

Hanna már rutinos versenyző, éppen tíz éve szerepelt első nemzetközi versenyén. Ma négy olimpiai aranyérem, négy világbajnoki aranyérem és egy világbajnoki bronzérem birtokosa.

Hanna most is herendiporcelán-utánzatokat készített, erre a bajnokságra teáskészletet, vázát, gyümölcstálat, órát, hegedűt, egy gobelinképet, és egy asztalterítőt vitt ki. Természetesen minden cukorból készült, pontosabban tragantból, ami egy speciális anyag.

Ahogy mondta, amióta hazaérkezett, folyamatosan járja a megyét, hogy élménybeszámolót tartson iskolákban és más helyeken. Természetesen Herendre is ellátogatott, ahol személyesen is megmutatta a vezetőségnek, milyen tárgyakkal ért el sikert. Hamarosan Tiszaföldváron tart előadást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában