SZOLNOK

2019.01.13. 14:59

Több mint 16000 órányi önkéntes szolgálatot adtak a szolnoki polgárőrök

Tizenhatezer-hétszáznegyvenkilenc óra volt az elmúlt esztendőben a Szolnok Városi Polgárőr Egyesület tagjai által teljesített önkéntes szolgálati órák száma – hangzott el az egyesület idei első ülésén Zöllei Istvánné szolgálatvezető beszámolójában a napokban.

Hutter Zsófia

Az egyesület idei első ülésén a tervekről is szó esett.

Forrás: Beküldött fotó

A megbeszélésen Bódi Andor elnök ismertette az idei feladatokat, melyek között szerepel az újvárosi csoport ismételt felállítása, emellett továbbra is folytatódik a társhatóságokkal való együttműködés – a Szolnoki Rendőrkapitánysággal, a megyei katasztrófavédelemmel, a NAV-val, a szolnoki önkormányzattal, valamint a megyei polgárőr-szövetséggel és a kistelepülésen működő egyesületekkel.

A polgárőrök továbbra is fontos feladatuknak tekintik a város közbiztonságának megőrzését, az idősek segítését, a városi rendezvények biztosítását, továbbá az iskolák közelében lévő gyalogátkelőhelyeken áthaladó diákok segítését is.

Az egyesület idei első ülésén a tervekről is szó esett.
Fotó: Beküldött fotó

Emellett nagy hangsúlyt fektetnek az egyesület tagjainak és az ifjú polgárőröknek a képzésére, a lovas és vízi csoport munkájának fejlesztésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában