POROSZLÓ

2019.02.12. 16:30

Újabb rekordot döntött a Tisza-tavi Ökocentrum

Szinte hozzászokott a nagyérdemű, hogy az elmúlt négy évben újabb és újabb rekordokat döntöget a Tisza-tavi Ökocentrum. Míg 2012-ben távoli célnak tűnt az éves szinten kétszázezres látogatószám, addigra 2018-ban közel harminckétezer fővel lépték át a lélektani határt.

Ujvári László

Látogatók ezreit fogadják naponta.

Forrás: Beküldött fotó

Mint korábban 2015, 2016 és 2017, a tavalyi esztendő is kiemelkedő év volt a Tisza-tavi Ökocentrum életében. Éves látogatószámuk eddig nem látott magasságokat ért el: 231 ezer 757 érdeklődő kereste fel a létesítményt.

– Ez óriási eredmény eddigi csúcsévünkhöz, 2015-höz képest is. Mi ezekkel a számokkal nemcsak elégedettek lehetünk, hanem túl is szárnyaltunk minden várakozást – mondta lapunk érdeklődésére a látogatóközpont igazgatója.

Kiss Jánostól megtudtuk: vendégeik túlnyomó része belföldi, a legjelentősebb küldőterület számunkra Budapest és agglomerációja. Onnan érkezik a belföldi vendégek jó harmada. Elsősorban családok, baráti társaságok és csoportok keresik fel az ökocentrumot.

– Külföldről, leginkább Lengyelországból, Szlovákiából és Erdélyből van számottevő érdeklődés – egészítette ki.

Januárban a szokásos téli karbantartási szünet idejére zárva volt az ökocentrum. Ilyenkor megszüntetik, felszámolják a nagy látogatottsággal együtt járó fizikai kopás, elhasználódás jeleit.

A többszintes főépület tisztasági festése alapból nagy kihívást jelent, de az akváriumok és terráriumok is nagytakarításon esnek át. Nagy munka a földszinti kiállítótér óriás Tisza-tó térképének teljes felújítása.

Látogatók ezreit fogadják naponta.
Fotó: Beküldött fotó

A térkép járható üvegfelületét a nyitás óta másfél millió vendég cipője koptatta. Most az üvegpolírozás zajlik, és javítanak a térképhez kapcsolódó világítástechnikán is. Kénytelenek megvárni, hogy az időjárás lehetővé tegye a kültéri munkálatokat. Ennek sorában a kilátótorony járófelületeit is felújítják többek közt.

A létesítmény január 25-én nyitotta meg kapuit a látogatók előtt. Idén is számos rendezvénnyel készülnek a kirándulók fogadására, és bizakodnak a látogatószám további emelkedésében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában