tehetség

2019.02.21. 11:13

Kanadában mutathatta meg tánctudását a két földvári fiatal

Kanadában mutathatták meg tánctudásukat a tiszaföldvári fiatalok. Tóth Fruzsina és Bárándi János Ottawában és Vancouverben is fellépett januárban, így is öregbítve szülővárosuk hírnevét.

Joó Zsuzsa

Tóth Fruzsina és Bárándi János remek párost alkotnak másfél éve

Forrás: Beküldött fotó

– Másfél éve táncolok Fruzsinával. Mindketten tiszaföldváriak vagyunk, itt élünk, itt is kezdtük a táncolást a Szilver Táncstúdióban. Ez sem most volt, már 12–13 évvel ezelőtt – emlékszik vissza Bárándi János, aki párjával, Tóth Fruzsinával Kanadában lépett fel az elmúlt hónapban, egy tánckoncerten.

János elmeséli, Fruzsit régóta ismeri, de csak később lettek „egy pár”. A másfél év alatt teljesen összeszoktak. János szerencsésnek érzi, hogy kevés a konfliktus közöttük, hiszen akad olyan páros, akik minden egyes edzésen összevesznek. Egy harmonikus munkakapcsolatnál a sikerre is nagyobb esély van. Persze, az eredményhez mindez nem elegendő. Nagyon sok edzés, szabadidő, munka, különórák, közös órák, táborok is kellenek hozzá.

Kérdésünkre, hogy az elmúlt években hallott-e kritikát János arra vonatkozóan, hogy nem túl férfias sport a versenytánc, a fiatalember csak legyint.

– Hajjaj! Főleg az általános iskolában mondogatták az osztálytársak, miért nem megyek el inkább karatézni vagy focizni? Aztán jöttek az eredmények, és onnantól megváltoztak a vélemények is. Volt olyan focista, aki azt mondta, inkább átjön táncolni, mert a mi nyakunkban ott csillognak az érmek, nekünk van sikerélményünk – meséli János, aki ma már oktatja is a táncot klubjában.

A kanadai utazással kapcsolatosan úgy véli, az ottani fellépés igazi elismerés volt!

– Úgy mentem ki, hogy odakint bármi megtörténhet. Hatalmas lehetőségként fogtam fel az utazást, mely egyszerre volt munka és szórakozás. Két helyszínen is táncoltunk kanadaiak és kint élő honfitársak között: Ottawában, a National Arts Centre-ben, Vancouverben az Orpheum Theatre-ben. A legnagyobb élmény maga a vancouveri helyszín volt, mely hatalmas és gyönyörű. Soha nem feledem, amikor a közönség felállva tapsolt nekünk az előadás után.

Tóth Fruzsina és Bárándi János remek párost alkotnak másfél éve
Fotó: Beküldött fotó

Életében először szállt repülőre Fruzsina

A jelenleg pedagógiai asszisztensként dolgozó, de óvó néninek tanuló Tóth Fruzsina életében először utazott a tengerentúlra, sőt repülőgépen is most ült először. Azt mondja, a kanadai fellépések mellett bőven jutott idő szétnézni a városokban, sétálni nagyokat az óceán partján. Szerencse, hogy éppen akkor nem a megszokott mínusz 20 fok volt, hóviharral kiegészítve.

– Találkoztunk kint élő magyarokkal, akik megkérdezték, honnan érkeztünk. Mikor mondtuk, hogy Tiszaföldvárról, csak néztek nagyokat, nem igazán tudták, hol van a váro­sunk – nevet a fiatal lány, aki bármikor igent mondana egy hasonló külföldi megkeresésre, Jánossal a világ végére is elutazna táncolni.

– Jana remek partner, mintha a bátyám lenne! Mindkettőnknek komoly párkapcsolata van, így a kettőnk közötti viszony tényleg csak munkakapcsolat – súgja meg Tóth Fruzsi.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában