kétpó

2019.02.13. 14:59

Öt éve még hétszer ennyi közmunkást foglalkoztattak Kétpón

Kétpón évek óta az egyik legfontosabb munkalehetőségnek számított a közmunkaprogram.

Szilvási Zsuzsa

Keresztes Péter polgármester.

Fotó: Mészáros János

A különböző zöldségfélék, gyümölcsök termesztése sokaknak adott munkát. Lassacskán azonban a munkások többségének sikerült elhelyezkednie különböző cégeknél, így az idei évre már alaposan megcsappant a számuk.

– Március 1-jétől már csak hét fővel tervezzük a mezőgazdasági közmunkaprogramunkat, pedig 2014-ben még ötven közfoglalkoztatottal indultunk – tudtuk meg Keresztes Péter polgármestertől.

– Ennek elsődleges oka, hogy a valóban „hadra fogható” munkát keresők mostanra szinte elfogytak. Örömteli, hogy a legtöbben el tudtak helyezkedni valamilyen cégnél helyben vagy a környező nagyobb településeken, illetve néhányan nyugdíjba vonultak.

– A kisebb létszám ellenére a korábbihoz hasonló tevékenységet tervezünk, így a konyhakerti növények termesztése mellett tovább gondozzuk a homoktövis-ültetvényünket és a szilváskertünket.

Keresztes Péter polgármester.
Fotó: Mészáros János

Mint ismeretes, Kétpón évek óta foglalkoznak a homoktövissel. A többhektáros ültetvény telepítését követően feldolgozóüzem létesítését is tervezték, ez azonban meghiúsult. Végül csak a növény gondozását és szüretelését vállalták, a feldolgozásra pedig leszerződtek egy céggel.

Amint a polgármester hozzátette, mindezek mellett két embert hosszú távú foglalkoztatás keretében szeretnének alkalmazni, mégpedig különböző tevékenységekre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában