Szolnok

2019.02.09. 16:25

Sportpályákat építenek a Fiumei és a Kodály iskolában

Az új esztendő első ülését tartotta január utolsó napján a szolnoki közgyűlés.

Szoljon.hu

Személyi változások bejelentésével kezdődött a képviselői tanács­kozás. Dr. Szotyori-Lázár Zoltán, a közgyűlés jobbikos tagja írásban jelentette be, hogy lemond önkormányzati képviselői tisztségéről. Helyét a párt elfogadott indítványára Berényi Gábor veszi át.

Az újdonsült városatya, az eskütétele után, dr. Mosonyi Csaba helyi válasz­tó­bizottsági elnöktől átvette mandátumát. Az előterjesztések sora a Szolnoki Értéktár Bizottság tavalyi évét értékelő beszámolóval kezdődött.

Dr. Horváth László elnök, a Damjanich János Múzeum igazgatója elmondta, a 2013-as alakulása óta közel ötven helyi értéket helyeztek el a városi „kincstárba”.

A 2019-re vonatkozóan újabb három örökséggel gazdagodik az értéktár: a muzeális értékű milléri szivattyúteleppel, a Szolnoki Országos Néptáncfesztivál rendezvénnyel, valamint a szolnoki katonai és sportejtőernyőzéssel.

A képviselők megszavazták, hogy a Kővári Tamás Alapítvány tevékenységét és céljait 2020-tól a Szolnok Város Jövője Közalapítvány gondozza tovább. Döntés született arról, hogy a megyeszékhely közvetítésével a Szigligeti színház 318 millió 800 ezer forint, a Szimfonikus zenekar pedig 175 millió forint központi költségvetési támogatásban részesül 2019-re.

A képviselők elfogadták a város ez évre vonatkozó Ifjúsági Koncepcióját, melynek megtervezését, kidolgo­zását jelentős mértékben a helyi középfokú tanintézmények diákjai segítették elő.

Szolnokon közel 2200 óvodás és 5700 általános iskolás gyermek él. Miután az önkormányzat kiemelten fontosnak tartja e korosztályok egészséges testi és lelki fejlődését is, pályázati támogatásból a város két tanintézményénél mintegy 1500 fiatalt érintő beruházást valósít meg: a Fiumei és a Kodály iskolákban egy-egy kispályás sportpályát épít.

Szintén 100 százalékos pályázati forrásból, hárommillió forintból számolja fel a város az Üteg út végén régóta felhalmozódott és egyre magasodó illegális hulladék­lerakót.

És ugyancsak pályázati erőkből kívánja Szolnok a Felszíni Vízmű műtárgyát, illetve a város víziközművét fejleszteni, valamint a Kőrösi úti Családok Átmeneti Otthonát bővíteni. A közgyűlés minden egyes előterjesztést elfogadott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában