KUNHEGYES

2019.02.04. 09:14

Számos kihívás vár a kunhegyesi önkormányzatra 2019-ben is

Pályázatok és jótékonyság, sok-sok feladat. Röviden így foglalható össze a 2018-as év Kunhegyesen. Minden évben milliós összegeket fordítanak a rászorulók, gyermekes családok és idősek támogatására.

Ujvári László

– A tavalyi év vége az adományozásról szólt. Több mint ötmillió forint értékben adtunk ajándékcsomagot a város idős, hatvanöt év feletti lakóinak. Ez körülbelül ezerötszáz csomagot jelentett – mondta el kérdésünkre Szabó András polgármester.

Az adományokból jutott a rászoruló gyermekes családoknak is. További harminc család kapott húscsomagot a településvezető és Szegedi Sándor vállalkozó közös akciójaként.

– Tizenhárom éves hagyománya van városunkban a szilveszteri mulatságnak. A jótékonysági esemény idei bevételét a helyi óvodák kapták – fűzte hozzá.

– Sok feladatunk volt, de sikerült jó évet zárni. Bár sok önerőt kellett hozzátenni a városháza és a Komlósi-féle szélmalom felújításához – magyarázta.

Némi pénzmaradvánnyal gazdálkodhatnak, melyet a folyamatban lévő projektekhez csoportosítanak át. A Kátai Gábor Kórházzal közösen százmillió forintból sikerült javítani az egészségügyi ellátás színvonalát. Emellett a Karcagi Tankerületi Központ jóvoltából százötvenmillióból újult meg az általános iskola épülete.

Az idei esztendő sem tartogat kevesebb kihívást. Sok feladat vár az önkormányzatra, az egyik legnagyobb a Kakat-ér élővé tétele. Ide sorolható még a külterületi, mezőgazdasági utak felújítása, valamint az iparterület korszerűsítése. A karcagi kórházzal közösen szeretnék javítani a járóbeteg-ellátás feltételeit.

A városon keresztül folyó Kakat rekonstrukciója a közbeszerzés szakaszában jár, leghamarabb nyár elején indulhat a munka. Ha lehetőségeik engedik, szeretnék folytatni a járdaépítési programot és az utak felújítását. Már csak két olyan út van a városban, mely nincs ellátva aszfaltburkolattal. A Dankó és a Tompa Mihály utak.

Ezekben a hetekben is tervezik az előttünk álló esztendőt, készül a költségvetés. Önerejük elegendő a folyamatban lévő pályázatokhoz, hitelt továbbra sem szeretnének felvenni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában