JÁSZÁROKSZÁLLÁS

2019.02.04. 15:30

Szlovákiai tenyésztők is érkeztek a nemzetközi kisállat-kiállításra

A Csörsz Vezér Galamb, Díszmadár és Kisállattenyésztők Egyesülete január közepén immár hetedik alkalommal rendezett nemzetközi kisállat-kiállítást a Széchenyi István Általános Iskola tornatermében.

Illés Anita

Nemzetközi kisállat-kiállítást szerveztek a városban

Fotó: Beküldött fotó

Gulyás Alajos, az egyesület elnöke elmondta, hogy a seregszemlén ezúttal négyszázhatvanöt galambot, ötvenhárom díszmadarat és több mint húsz baromfit mutattak be a tenyésztők.

Az ország különböző pontjairól és Szlovákiából összesen hatvanegy kiállító érkezett a kétnapos programra.

A civil szervezet kezdeményezésére a kiállításhoz kapcsolódóan rajzpályázatot hirdettek az általános iskolások részére, amelyet az önkormányzat idén is támogatott. A gyerekek a kisállatokkal kapcsolatos tapasztalataikat, élményeiket örökítették meg alkotásaikon.

Nemzetközi kisállat-kiállítást szerveztek a városban
Fotó: Beküldött fotó

Több mint hetven tanuló pályázott, a rajzokat és a festményeket a kisállat-kiállításon csodálhatták meg az érdeklődők. A szervezők célja az, hogy megszólítsák a fiatalabb korosztályt, felébresszék bennük a kisállatok iránti érdeklődést és kimozdítsák őket az okostelefonok világából.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában