SZOLNOK

2019.02.07. 16:19

Új burkolatot kapnak az Alcsisziget utcái

– Jogos az itt élők panasza, valóban nehéz ezeken a szakaszokon közlekedni. Ezért hétfőn reggel megkezdi a munkálatokat a Víz- és Csatornaművek Koncessziós Zrt., és új burkolattal látja el a Márta, az Edit, a Júlia és az Ágnes utcákat – tájékoztatott csütörtök délután a helyszínen Szalay Ferenc polgármester. – Ígéretet kaptam arra, hogy a kivitelező a munkagépekkel a saras, átázott földréteget felszedi, majd lerakják a köves útalapot.

Hutter Zsófia

Szalay Ferenc elmondta, számos jelzés érkezett ugyanis a több mint egymilliárd forint értékű, Alcsiszigeten folyó fejlesztéssel kapcsolatban. Eszerint a csatornázási munkálatok során nem megfelelő minőségben készültek el az utak.

– Hozzánk is megérkeztek ezek a lakossági bejelentések, de az időjárás miatt eddig nem tudtunk hozzáfogni a burkolatjavításhoz – vette át a szót Magyar Péter Gyuláné Bede Marianna, a Víz- és Csatornaművek Koncesssziós Zrt. műszaki igazgatója.

– Azonban ma a kivitelezővel megegyeztünk, hétfőn pedig reggel 8 órakor megkezdjük a helyreállítást.

A műszaki igazgató hozzátette, a Márta utcában kezdik a munkálatokat. Ezért arra kérik a lakosságot, az érintett napokon a gépjármű közlekedést úgy szervezzék, hogy lehetőség szerint azzal ne akadályozzák a munkagépeket.

A helyszínen volt Rezák László, a körzet önkormányzati képviselője is, aki elmondta, az enyhe, csapadékos idő miatt járhatatlanná vált utak kapcsán hozzá is több panasz érkezett.

– Örömmel fogadtuk azonban a döntést, és bízunk benne, hogy rövid időn belül elkészül az új burkolat. Addig viszont a lakosság türelmét és segítségét kérjük a munkálatok gördülékeny lebonyolítása érdekében – tette hozzá a képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában