galériával

2019.03.25. 11:30

Tankok és repülők ejtették ámulatba a látogatókat

Világháborús repülőgépek, szovjet tankok, német harckocsik és persze óriási terepasztalok – rengeteg érdekességet tartogatott az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis által szervezett XXIX. Országos Makettkiállítás és -verseny. A hétvége mindkét napján sokan látogattak ki a makettcsodákkal telepakolt alakulati művelődési házba.

Czakó Nóra

Rengeteg látogató vizslatta árgus szemekkel a kiállított darabokat

Fotó: Fodor Orsolya

Az ország minden részéből, sőt még Szerbiából is érkeztek alkotások a hétvégén megrendezett XXIX. Országos Makettkiállítás és -versenyre. Az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis égisze alatt létrejött megmérettetést az alakulat művelődési házában tartották.

A rendezvényre kilátogatók számtalan harci jármű miniatűr mását csodálhatták meg, melynek többsége természetesen repülőt formázott. Akadtak azonban autók, motorok, tankok, kamionok, hajók, de még sci-fi járművek is.

Magó Károly zászlóstól, a rendezvény egyik szervezőjétől megtudtuk, hogy összesen háromszázharmincnyolc makettet mutattak be, a versenyzők pedig a hobbi- és mesterszinten belül több kategóriában is indulhattak.

A Best of Show díjat, melyet minden évben a legmagasabb pontszámot elért, vagy a legötletesebb, legkülönlegesebb alkotás kapja, idén egy sci-fi makett nyerte el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában