jászkunság

2019.03.02. 14:27

Aláírásokat gyűjtenek a gazdák a támogatás csökkentése ellen

Megyénkben is aláírásgyűjtésbe kezdett a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz).

Kovács Berta

Tették mindezt azért, hogy az uniós támogatásokat ne csökkentsék, a Közös Agrárpolitika (KAP) forrásait ne csoportosítsák át a migráció kezelésére.

– A magyar gazdák és élelmiszeripari vállalatok kiváló minőségű élelmiszerrel látják el a hazai fogyasztókat. Szűkebb forrásokkal azonban e fejlődést nehéz lenne ezen a szinten tartani – hívta fel rá a figyelmet Hubai Imre Csaba megyei NAK-elnök a Petíció a magyar gazdákért címmel meghirdetett pénteki sajtótájékoztatón.

– A Közös Agrárpolitika forrásainak mérséklése mindenképpen hátrányos helyzetet jelent számunkra, ezért tiltakozunk ellene – hangsúlyozta Hubai Imre Csaba.

– A forráselvonás veszélyezteti a gazdák versenyképességét, a szektorban dolgozó munkavállalók megélhetését, de az intézkedés következményei minden magyar állampolgárra kihatással lehetnek.

A NAK és a Magosz kiáll amellett, hogy a migrációs helyzetet nem szabad az agrárköltségvetés terhére kezelni – foglalta össze a tájékoztatón Hubai Imre Csaba, aki elárulta: már megyénkben is elkezdték az aláírások gyűjtését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában