nagyrév

2019.03.09. 17:30

Az új kamerákkal az illegális szemetelők visszaszorítása a cél

Térfigyelő kamerákat szerelnek Nagyrév több pontjára is az idén.

Joó Zsuzsa

Burka István polgármester elmondta, erről a képviselő-testület döntött, a készülékek árát beépítették a költségvetésbe. És mivel már a költségvetést is elfogadták a képviselők, így biztos a kamerák beszerzése.

– Egyelőre két darabot vásárolnánk, ezek – előzetes számításaink szerint – bruttó 363 ezer forintba kerülnek. A két kamerának azonban három hely lesz kialakítva, ugyanis van már egy vadkameránk, esetenként azt is „munkába állítanánk”.

A településvezető hozzátette: Nagyréven komoly problémát okoz az illegális hulladéklerakás, főleg a falu határában láthatók zsákok az út mellett, az árkokban. Bár rendszeresen szerveznek hulladékgyűjtési akciót, gyakorlatilag már másnap vagy harmadnap újratermelődik a szemét – így történt legutóbb is.

Ezt szeretnék visszaszorítani a térfigyelő kamerák segítségével. A készülékek – remélik –, nem csak leleplezik a szemetelőt, hanem komoly visszatartó erőt is jelentenek. Természetesen a közbiztonság javulását is várják a kameráktól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában