KISÚJSZÁLLÁS

2019.03.21. 10:28

Döntőbe jutott a kisúji Szél Bence az országos kürtversenyen

A Baptista Alapfokú Művészeti Iskola a napokban tizenharmadik alkalommal rendezte meg az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett Országos Zeneiskolai Kürtversenyt, tudtuk meg Kéki-Széplaki Edit igazgatótól.

Daróczi Erzsébet

Szél Bence kisújszállási induló különdíjat kapott. Felkészítő tanára Szálkai János, zongorán közreműködött Zádor Izabella

Fotó: Daróczi Erzsébet

A rendezvényt dr. Kovács Tibor alpolgármester nyitotta meg, a Baptista Szeretetszolgálat Egyházi Jogi Személy képviseletében dr. Szabó Csaba oktatási főigazgató köszöntötte a versenyzőket, felkészítőiket és a zsűrit: Hetyei Józsefet, a pápai Bartók Béla Alapfokú Művészeti Iskola kürtművész-tanárát, Berki Sándort, a Danish Chamber Orchestra és a Magyar Rádió Zenekara szóló kürtösét, a zsűri elnökét dr. Endrődy Sándort, a Magyar Állami Operaház kürtművészét, a Széchenyi István Egyetem Művészeti Karának docensét.

Az ország negyven művészeti iskolájából hatvan kürtös növendék jutott az országos döntőbe, akik négy korcsoportban versenyeztek, két-két fordulóban. Egy kötelezően, valamint egy szabadon választott művet adtak elő.

A kürtösök az idei évben is magas színvonalon teljesítettek, számos kiemelkedő tehetség igényesen kidolgozott produkcióját hallhatta a közönség.

– Öröm volt számunkra, hogy hosszú idő után kisújszállási kürtös is bejutott az országos döntőbe. Gratulálunk Szél Bencének, aki méltóképpen képviselte iskolánkat.

Szél Bence kisújszállási induló különdíjat kapott. Felkészítő tanára Szálkai János, zongorán közreműködött Zádor Izabella
Fotó: Daróczi Erzsébet

– Felkészítő tanára Szálkai János volt, zongorán közreműködött Zádor Izabella. A záróünnepségen Szél Bence átvette a Mellofon Fúvós Együttes különdíját – mondta az intézményvezető, akitől megtudtuk, a verseny résztvevői meghallgathatták a Mellofon Fúvós Együttes és a Városi Vonószenekar közös koncertjét is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában