MARTFŰ

2019.03.06. 19:50

Egy hete állt szolgálatba az új mentőautó Martfűn

Újabb mentőautót kapott Martfű. Most a mentőállomás öregebb járművét, egy Ford Transit mentőautót cserélték le egy modernebb, Mercedes típusú mentőautóra. Ezt Győrfi Páltól, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetőjétől tudtuk meg.

Joó Zsuzsa

Egy hete állt szolgálatba a martfűi mentőállomás új ékköve, ez a Mercedes.

Fotó: Joó Zsuzsa

A Martfűi Mentőállomás hat települést és csaknem harmincegyezer lakost lát el. Persze ez nem azt jelenti, hogy csak hat településre vonulhatnak ki a martfűiek, úti céljukat az élet sokszor felülírja. Gyakorlatilag oda sietnek, ahol szükség van rájuk.

Az állomáson két mentőegység teljesít szolgálatot, melyek tavaly összesen kétezer-ötszáztíz feladatot láttak el, a mentőautók pedig összességében százharmincnégyezer kilométert futottak.

Győrfi Pál hangsúlyozta, az Országos Mentőszolgálat vezetésének fontos törekvése, hogy a kivonuló bajtársak javaslatait, észrevételeit, tanácsait minden, a munkájukat közvetlenül érintő fejlesztés során figyelembe vegyék.

A most szolgálatba álló mentőgépjárművek felszereltségében a mentőszolgálat bajtársainak kéréseire is alapozva több újdonság megtalálható a martfűi régi-új autóban is. Ilyen például az automata váltó, több megkülönböztető jelzés a kocsin, tolatókamera és multimédia egység, új hordágy, táskatartó, fiókos szekrény, kerekesszék és tartalék oxigénpalack.

Egy hete állt szolgálatba a martfűi mentőállomás új ékköve, ez a Mercedes.
Fotó: Joó Zsuzsa

A közel egy hete szolgálatba állt Mercedes már ez alatt a pár nap alatt is sokat dolgozott: több mint ezer kilométert közlekedett.

Dr. Papp Antal polgármester elmondta, hallotta, hogy egy újabb, modern mentőautó érkezett a városba, de még nem látta. Hozzátette ugyanakkor: a mentőállomás épülete önkormányzati tulajdonban van.

Idén – a dolgozók jelzése és igényei alapján – kisebb felújítást végeznek majd az ingatlanban, például linóleumot cserélnek és a tervek szerint a parkolórészt is felújítják.

A gépjárművekbe korszerű eszközök is kerülhetnek

Az Országos Mentőszolgálat mentőegységei tavaly közel 1,2 millió esetet láttak el, a mentőautók pedig több mint negyvenmillió kilométert futottak. Az esetek között több mint harmincezer közvetlen életmentés és közel kétezer sikeres újraélesztés is szerepelt.

A mentőgépjármű-beszerzések folyamatosak, kormányzati forrásból tavaly száztizenhét új mentőgépjárművet vásároltak, melyek szolgálatba állítása jelenleg is tart. Jó hír, hogy idén is folytatódik a gépjárműflotta fejlesztése, százhatvan mentőgépjármű beszerzését tervezik.

Mivel 2017-ben 1,3 milliárd forint, tavaly már 1,9 milliárd forint állt rendelkezésre eszközbeszerzésre, így az új autókba új eszközök is kerülnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában