GALÉRIÁvAL

2019.03.18. 11:20

Harminc éve város Kunhegyes

Jelentős évfordulót ünnepeltek az elmúlt hétvégén a nagykunsági kisvárosban. Három évtizede viselheti a városi rangot Kunhegyes. Az Ilosvai Varga István Városi Művelődési Központban nagy szabású ünnepséget tartottak.

Ujvári László

Fotó: Ujvári László

Szepesi Andor festőművész nyitotta meg Bényi Éva kiállítását az intézmény pódiumtermében, majd a Búzavirág Népdalkör és a Hajdina Citerazenekar adott műsort. Szabó András polgármester köszöntője után „Délibábos Hortobágyon” címmel operett gálaműsor következett.

Színpadra lépett Pitti Katalin, Liszt Ferenc-díjas érdemes művész és Pomlényi Péter énekművész. Produkciójukat a Pesti Zenés Színpad táncosai színesítették.

– Az elmúlt évtizedben több mint tíz milliárd forint fejlesztést hajtottunk végre. Jelentős mérföldkő volt az Árpád körút, valamint a Gyepszél út aszfaltozása. Felépítettük a megye legmodernebb tornacsarnokát, megoldottuk a város szennyvíz- és csapadékvíz elvezetésének feladatát – vont mérleget Szabó András.

A településvezető hangsúlyozta: korszerűsítették a piacot és a játszóteret, új főteret adtak Kunhegyesnek. Megújultak a közintézmények és újra megnyitották a városi strandot. Az ünnepi műsort követően állófogadásra várták a megjelenteket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában