Szolnok

2019.03.13. 18:34

Jó helyre került a jótékonysági divatbemutató bevétele

Több mint százkilencven ezer forint adományt vehetett át szerda dr. Retkes Tamás, a Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet gyermekosztályának vezető főorvosa Simon Gyulától, a Szolnoki Szolgáltatási SzC Ruhaipari Középiskolája és Általános Iskolájának tagintézmény-vezetőjétől. Csak úgy mint tavaly, idén is a jótékonysági divatbemutató bevételét ajánlották fel a kórháznak.

Czakó Nóra

Simon Gyulától megtudtuk, azért a „Gyermekeink egészségéért” Alapítványra esett a választásuk, mert a Szolnoki Szolgáltatási Szakképzési Centrum egyik tagintézménye egészségügyi oktatása révén kapcsolatban áll a kórházzal.

Emellett az iskolák jövője a gyermekekben rejlik, ezért is fontos számukra, hogy legyenek egészséges gyermekek.

Dr. Retkes Tamás lapunknak elmondta, nagyon örülnek a felajánlásnak, és becsülendő, hogy ilyen fiatalok, illetve hozzátartozóik adományoznak pénzt.

Az összegből labor eszközöket, teszteket vásárolnak, így a koraszülöttek, illetve újszülöttek esetében végzendő vizsgálatoknál már egy csepp vérből meg lehet határozni például a gyulladás mértékét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában