Szolnok

2019.03.21. 14:59

Kedvezőbb lett a városi családtámogatási rendszer

A közgyűlés legutóbbi ülésén három, a családok megélhetését segítő önkormányzati rendelet módosításáról döntött a testület.

Mészáros Géza

Minderről Szalay Ferenc polgármester számolt be csütörtöki sajtótájékoztatóján. A városvezető kiemelte: a jövedelemhatárok emelésével bővült a támogatásokra, önkormányzati bérlakásra jogosultak köre.

Emelkedett a települési lakásfenntartási támogatás, a települési adósságcsökkentési támogatás, a települési gyógyszertámogatás, a gyermekek étkezéséhez nyújtott egyedi térítési díjtámogatás, és a kismama-bérlet jövedelemhatára is.

Az első lakáshoz jutó fiatalok helyi támogatásáról szóló önkormányzati rendeletben nemcsak a jövedelemhatár, hanem a támogatás összege is emelkedett. A hónap eleje óta szociális bérlakásra jogosult az a személy vagy család, ahol az egy főre jutó havi nettó jövedelem nem haladja meg a 110 ezer forintot.

Továbbra is lehet igényt benyújtani a Mester úton lévő Fiatalok Házában lévő szociális bérlakásokra, melynek jövedelemhatára 250 ezer forintra emelkedett.

A módosítást követően az új feltételekkel bérbeadott Mester úti lakásokban a korábbi 5 év helyett 6 évig lakhatnak a később lakást vásárolni szándékozó fiatalok, így vehetik legkedvezőbb módon igénybe a lakás-előtakarékossági szerződések lejáratkor nyújtott szolgáltatásokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában