máv

2019.03.19. 15:26

Több vasúti vonalat is érint a kiskörei Tisza-híd felújítása

A MÁV Zrt. és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. együttműködésének keretében megújul Magyarország egyetlen vegyes használatú közúti és vasúti átkelője, a kiskörei Tisza-híd. Március 27-én a közúti forgalom elől ismét lezárják a hidat a felújítás május 14-ei befejezéséig; a vasúti közlekedést érintő korlátozások továbbra is érvényben maradnak a Kál-Kápolna–Kisújszállás vonalon – tájékoztatta hírportálunkat a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága.

2017. decemberi fotó a kiskörei Tisza-hídról, ekkor jeletették be, hogy megújul a híd.

Fotó: Mészáros János

A híd Heves és Jász-Nagykun-Szolnok megyei oldalán a téli üzemeltetési időszakot követően ismét útzár lesz március 27-től május 14-ig

A Heves és Pusztataskony között autózók terelőúton, a 3213–33–3216-os számú utakon keresztül közlekedhetnek majd, és Kisköre, Tiszanána, Sarud, Újlőrincfalva, Poroszló, a tiszafüredi Tisza-híd, Tiszafüred, Tiszaszőlős, Tiszaderzs, Abádszalók érintésével juthatnak át Pusztataskonyra.

A tavalyi évhez hasonlóan a szakemberek biztosítják a kisbuszos közlekedés lehetőségét az árvízvédelmi gátúton, a forgalom váltott irányokban, jelzőlámpás irányítás mellett haladhat majd. A közlekedők a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál (+36-1-336-2400), illetve a www.utinform.hu weboldalon keresztül tájékozódhatnak az ajánlott kerülőútvonalról és az ahhoz kapcsolódó forgalmi helyzetről.

A vonatpótló buszok a közúti lezárás miatt március 27-től ismét a kiskörei erőmű hídján és a töltéseken lévő árvízvédelmi utakon közlekednek (korábbi útvonaluknak megfelelően), de ez a menetrendjüket nem érinti. A Kál-Kápolna–Kisújszállás vonalon továbbra is módosított menetrend szerint közlekednek a vonatok. Kisköre és Abádszalók között pótlóbuszok szállítják az utasokat május 14-ig.

A jobb olvashatóságért kattintson a képre.

A híd lezárása miatt az országos autóbuszjáratok Kisköre és Abádszalók között kerülő útvonalon közlekednek. A két település közötti gyors eljutás, valamint az országos járatokhoz való csatlakozás biztosítása érdekében a VOLÁNBUSZ 11 midibuszos járatpárt közlekedtet a kiskörei erőmű hídján.

A társaság a Kisköre, Erőmű megállóhelyen, illetve az abádszalóki autóbusz-állomáson biztosít csatlakozást a közlekedési központok országos és regionális járataihoz. A változásokról részletes információkat olvashat a MÁV honlapján.

A kiskörei Tisza-híd felújításáról korábban részletesen írtunk hírportálunkon, ezt ide kattintva olvashatja el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában