JÁSZKUNSÁG

2019.03.28. 17:21

Megindító összefogás: röplabdások támogatják Csabit és családját

A röplabda történetében eddig példátlan méretű karitatív kezdeményezés indult a fegyverneki Tőzsér Csabiért. Az összes magyarországi NB I.-es és extraligás csapat, illetve klasszis játékosok ajánlották fel mezeiket vagy dedikált labdájukat. Ezekre egy héten át lehet licitálni a Magyar Röplabda Szövetség közösségi oldalán.

Molnár-Révész Erika

Tőzsér Csabi a Jászberényi Röplabda Klub női csapatának minden meccsén szurkol.

Fotó: Gémesi Balázs

Az így befolyt pénzt a ritka, izomsorvadásos betegségben szenvedő kisfiú életminőségének javítására fordítja a család.

– Szeretnénk minél több, a helyes ülési pozíciót ­segítő segédeszközt beszerezni, de ezek nagyon sokba kerülnek – mondja a kerekesszékben ülő Tőzsér Csabi édesapja. A fegyverneki kisfiú születése óta küzd egy genetikai eredetű betegséggel.

Ez a betegség, az SMA folyamatos izomsorvadással jár. Ha valamilyen módon nem tartják szinten az állapotát, a szívizom is leállhat. A szülei ezért mindent megtesznek, hogy legalább szinten tartsák az egyébként nagy sportrajongó Csabi állapotát.

– Gyógytornára járunk, kontrollokra utazunk Pécsre, mert hamarosan újra műteni kell a gerincét. Emellett Budapestre is járunk rehabilitációra, speciális kezelésekre – sorolja a kiadásokat az édesapa. Éppen ezért örülnek annak a kezdeményezésnek, amely ebben a hónapban indult Bibók Ferenc játékvezető közbenjárásával a Magyar Röplabda Szövetségen keresztül.

– Az interneten láttam meg, hogy Pintér Andrea válogatott röplabdázó licitre ajánlotta saját mezét Csabi javára. A kisfiú édesapja évfolyamtársam volt, innen jött az ötlet, hogy a Magyar Röplabda Szövetséghez forduljak. Azonnal a kezdeményezés mellé álltak – mondja a játékvezető.

Olyannyira, hogy az összes magyarországi NB I.-es és extraligás csapat felajánlott vagy mezt vagy dedikált labdát.

– Most kelt el a MAFC férfi- és az MTK női csapatának meze, a MAFC-ét maguk a játékosok vették meg negyvennyolcezer forintért, míg az MTK mezére egy szurkoló ajánlott pénzt, huszonötezer forintot – mondja az eddigi liciteredményekről.

Eddig a legnagyobb összeget egyébként maguk a játékvezetők adták össze, közel nyolcszázezer forintot utaltak át a beteg kisfiú családjának. A csapatok által felajánlott mezekre, labdákra egy héten keresztül lehet licitálni. A hétfői napokon teszik ki az oldalra az újakat, a rákövetkező hétfő délben zárják a jótékonysági árverést.

– Mondhatom, hogy az összes NB I.-es és extraligás csapat felajánlotta a mezét. Két csapat pedig mez helyett dedikált labdát ajánlott fel. Híres, válogatott röplabdajátékosok is felajánlották mezüket, például Pádár Krisztián és a jászberényi kötődésű Sándor Renáta. Emellett a német válogatottban játszó Glózer György mezét is várjuk még – sorolja a klasszisokat Bibók Ferenc.

A gyűjtés addig tart, ameddig el nem fogynak a mezek. Jövő héttől a Szolnok Röplabda Klub játékosainak dedikált mezére is lehet licitálni.

Tőzsér Csabi a Jászberényi Röplabda Klub női csapatának minden meccsén szurkol.
Fotó: Gémesi Balázs

Korábbi kezdeményezésből indult

Már februárban elkezdődött egy jótékonysági árverés Csabi megsegítésére, melyet a jászberényi László Zsolt indított Nagy László válogatott kézilabdázó és Pintér Andrea válogatott röplabdázó mezével.

– Örülök, hogy meglátták a legnagyobb közösségi oldalon Andi felajánlott mezét, hiszen így elindulhatott ez a nagyszabású kezdeményezés – mondja az újabb jótékonysági árverésről László Zsolt, az általa indított licit még jelenleg is tart.

– Már három mezre lehet licitálni, Pintér Andrea válogatott röplabdáséra, Nagy László válogatott kézilabdáséra és ami a legújabb, Kanta József MTK-s focimezére. Jelenleg a három mezzel összesen százezer forintnál tartunk, az árverés pedig április 10-éig tart – tette hozzá a Csabihoz hasonlóan sportrajongó Zsolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában