CIBAKHÁZA

2019.03.07. 18:43

Megtalálták a Tiszazug legjobb borát

Jubileumi borversenyt tartottak Cibakházán. A 2013-ban alakult Cibakháza-Tiszaföldvár-Homok Szőlőtermelőinek és Borkedvelőinek Egyesülete már ötödik borversenyét rendezte a tavasz első napján, március 1-jén.

Joó Zsuzsa

Sok indulónak járt a gratuláció a bíróktól.

Forrás: Beküldött fotó

Minden eddiginél több borminta érkezett a megméretésre: összesen ötvenöt darab. László Imre egyesületi elnök elmondta: most valóban nem csak szlogen volt, hogy nem volt könnyű dolga a borbíráló bizottságnak, ugyanis igen sok remek borral találkoztak, közülük kellett kiválasztani az év borát.

A benevezett nedűk hatvanöt százaléka érmes helyezést ért el, ez is bizonyítja, hogy a tavalyi év jó boros évjárat, persze a borosgazdák szakszerű hozzáértése is sokat tett az elért kiemelkedő eredményekért.

A bizottság az év borának Barcza Gábor borász kékfrankosát választotta. A bizottság elnöke kiemelte, hogy a térség tájjellegű bora kiválóan kezelt, így kiemelkedő pontszámot is ért el.

Sok indulónak járt a gratuláció a bíróktól.
Fotó: Beküldött fotó

A bíráló bizottság elnöke egyébként ismét dr. Hajdú Edit, a kecskeméti szőlészeti-borászati kutatóintézet nyugalmazott vezetője volt.

Mellette Gál Albert borász és Györe Dávid sommelier mondott véleményt a benevezett nedűkről. Az értékelés után a résztvevők asztalhoz ülhettek, és egy finom birkapörkölt elfogyasztása mellett egymás borait is minősíthették. Ehhez még talpalávalót is biztosítottak a szervezők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában