szolnok

2019.03.15. 17:25

Összefogásra buzdít az ellenzéki tábor

„Ti vagytok a sajtó! Vigyétek hírül, hogy Szalay fedezi a bukott, korrupt Várhelyi Attilát (helyesen Várhegyi – a szerző)! A föld ahol tüntetünk az már 24 éve nem a szolnokiaké!” – eképpen hírelték, s ez volt a helyi szocialista önkormányzati képviselő, Radócz Zoltán főszervező véleménye a Szolnoki Többség elnevezésű helyi-helyközi mozgalom által csütörtökön este a Hild téri Agóra elé verbuvált tüntetésen.

Mészáros Géza

A demonstráción, amely száznegyven-százötven érdeklődőt mozgatott meg, Kunhalmi Ágnes, az MSZP országgyűlési képviselője volt a vezérszónok. A honanya szerint érthető és közvetíthető tartalmat kell adni minden egyes ellenzéki megmozdulásnak.

Kifejtette, hogy bármennyire is azonos véleményen vannak az ellenzéki pártok az Orbán-kormány és a Fidesz megbuktatásának ügyében, addig nem fognak eredményt elérni, amíg a valódi összefogás nem valósul meg: „Megbonthatatlan egység kell, harcolni kell a demokráciáért!” – ezt többször is hangoztatta.

A demonstráció szocialista, jobbikos, LMP-s, momentumos, DK-s és egyéb ellenzéki pártjainak felszólalói a szabad magyar sajtó visszaállítását, a korrupció és a „szolnoki csatornaszag” visszaszorítását követelték. Illetve felhívták a figyelmet arra, hogy hazánk egyre inkább távol kerül az Európai Uniótól.

A beszédeket követően a bőven száz alá zsugorodott Szolnoki Többség-szimpatizánsok átvonultak a városháza elé, ahol a Modern Magyarország nevében és a magyar sajtó szabadsága visszaállításának reményével elhelyezték a megemlékezés virágait a Kossuth-emléktáblánál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában