internet fiesta

2019.03.24. 16:30

Régi telefonokat és számítógépeket is láthatnak a szolnoki könyvtárban

Idén már 20. alkalommal rendezik meg az országos Internet Fiesta című programsorozatot, melynek témája a könyvtár, a kommunikáció és az internet. A szolnoki könyvtárak ahogy eddig is, úgy most is csatlakoztak ehhez a rendezvényhez. A március 21 és 28 között megtartott ingyenes programra a Verseghy Ferenc Könyvtárban, valamint négy fiókkönyvtárában várják az érdeklődőket.

Hutter Zsófi

A tárlat minden darabja a könyvtár dolgozóinak gyűjtése

Fotó: Hutter Zsófi

— Az idei Internet Fiesta egyik fő témája a biztonságos internet használat — árulta el a szoljon.hu-nak Balázs Ildikó, a szolnoki Verseghy Ferenc Könyvtár közönségszolgálati osztályának vezetője. — Míg 20 évvel ezelőtt az internet népszerűsítése volt a cél, addig ma sokkal inkább az, hogy megmutassuk, hogyan kell jól és tudatosan használni a világhálót.

Balázs Ildikó elmondta, a kicsiktől az idősekig mindenki talál a korosztályának megfelelő programot az egy hét alatt. A legkisebbeket meséken, játékokon keresztül vezetik be a helyes internetezésbe, addig például a nyugdíjasoknak az okos eszközök és a csevegő programok használatát mutatják be.

— A programsorozat állandó tárlata a telefon és számítástechnika-történeti kiállítás, mely bemutatja, hogyan változtak az évek során az ilyen eszközök — folytatta Balázs Ildikó. — Ezek mind saját gyűjtésű készülékek, melyeken keresztül a fiatalabb korosztály is megismerkedhet a technika fejlődésével.

A tárlat minden darabja a könyvtár dolgozóinak gyűjtése
Fotó: Hutter Zsófi

Magyarország 2000-ben csatlakozott az Internet Society felhívásához, és azóta a hazai könyvtárak nagyon hasznos és egyben szórakoztató, valamint rendkívül népszerű programokkal várják az érdeklődőket. Az Informatikai és Könyvtári Szövetség célja ezzel a rendezvénnyel, hogy minél szélesebb körben megismertessék a 21. századi kommunikáció korszerű formáit, hasznos lehetőségeit és eszközeit.

A kiállítás célja, hogy bemutassák, hogyan változtak az eszközök az évek során
Fotó: Hutter Zsófi

Az Internet Fiesta részletes programját megtalálják a Verseghy Ferenc Könyvtár weboldalán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában