évértékelő

2019.03.18. 09:24

Szolnok évtizedek óta a honvéd ejtőernyősök fellegvára

Sikeresnek ítélik a tavalyi esztendőt a Szolnoki Honvéd Ejtőernyős Sportegyesület (SZHESE) berkein belül. Ejtőernyős válogatottunk sikerei mellett 2018-ban az utánpótlás szervezésére is lehetőségük volt – emelte ki a Honvedelem.hu szakportálnak adott évértékelőjében dr. Ruszin Romulusz dandártábornok, az egyesület elnöke.

– Nagyon jó évet zártunk, minden összejött – mondta a vezető.

– Az előző években mindig arról beszéltünk, hogy egy kicsit nehéz lesz, nem biztos, hogy minden feltételt sikerül megteremteni, de erre a tavalyi esztendő szerencsére rácáfolt – tette hozzá a dandártábornok, aki szerint még a 2016-os, orosz földön rendezett világbajnokságon megszerzett aranyéremnek köszönhetően egységessé kovácsolódott a csapat – ennek következtében pedig tavaly is sorra jöttek a remek eredmények.

A legrangosabb megmérettetésen, a Szolnokon rendezett 42. CISM Katonai Ejtőernyős Világbajnokságon harmadik helyezést ért el a válogatott csapat célbaugrásban. Dr. Ruszin Romulusz szerint nem véletlen, hogy a magyar katonai ejtőernyős váltogatott nagy része az SZHESE tagja, hiszen Szolnok évtizedek óta ejtőernyős fellegvár.

A dandártábornok az idei versenynaptárról is beszélt. A válogatott ott lesz Kínában, az idei világbajnokságon, ahol a tavalyihoz hasonló szép eredményt szeretnének elérni. Emellett persze ezúttal is indulnak a világkupa-sorozat szlovéniai, horvátországi, olaszországi, németországi és svájci állomásain.

– Terveink megvalósításához szerencsére biztos alapokon állunk. Biztosítani tudjuk a válogatott felkészülésének és versenyeinek feltételeit, illetve azt is, hogy az egyesület tagjainak legyen módjuk és lehetőségük arra, hogy a válogatott tagjaival együtt hagyják el a gépet és ugyanazon a repülőtéren érjenek földet – tette hozzá az SZHESE elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában