felújítások

2019.03.10. 13:30

Több mint ötven férőhelyes parkolót építenek Cserkeszőlőn

Hamarosan elkezdődik a külterületi út stabilizációja a Nyomás dűlőben lévő „Gazdakör” épületétől a Haleszi buszváróig.

Joó Zsuzsa

Ennek hossza öt kilométer, a héten adják át a területet a kivitelezőnek – mondta Mondi Viktor pályázati referens. Hozzátette, ezzel párhuzamosan több felújítás is elkezdődik. A Kossuth Lajos utca teljes hosszában, ötszázharminc méteren kap új burkolatot.

Mivel itt közlekednek a távolsági és a helyközi járatú buszok is, így szükség van arra, hogy az út valóban jó állapotú legyen. A közbeszerzési eljárást erre egyelőre most írják ki.

Parkolót építenek továbbá az Ady Endre utcában. Ötvennégy személygépjármű­nek lesz itt helye, de kettő mozgáskorlátozott parkolóhelyet is kijelölnek. A Dózsa György utcában hat méter széles utat építenek, első szakaszban a 44-es főúttól a Petőfi utcáig.

A település központjában pedig – a biztonságos közlekedés érdekében – több gyalogos-átkelőhelyet is kijelölnek és kiépítenek, például a fürdő előtt, a református templomnál, valamint a katolikus templomnál, a körforgónál – tette hozzá Mondi Viktor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában