Videóval

2019.04.16. 14:49

Átadták Szolnok első kutyajátszóterét

Április 16-án Szolnokon, a Botár Imre út végén megnyílt a megyeszékhely első kutyajátszótere. Az átadó keretein belül elmondták, hogy tervben van még több, hasonló játszótér átadása is a jövőben.

Szoljon.hu

Fotó: Csabai István

Az eseményen sok fiatal iskolás is részt vett, akiknek elmagyarázták a felelős kutyatartás szabályait. A kicsik kérdéseket is feltehettek a helyes kutyatartásról és gondozásról Czimre József kutyaoktatónak.

Kröpfl Erzsébet kutyakiképző bemutatót is tartott az új kutyajátszótéren az iskolásoknak, akik minden aranyos mozdulatra szinte ovációval reagáltak. Külön kiemelték, hogy figyeljenek oda a kutyatartók a takarításra. Találnak kihelyezett kukákat és zacskókat, így megkönnyítve az ürülék felszedését kedvenceink után a játszótéren és környékén.

Azt is megtudhattuk, hogy nem csak a fajtatiszta kutyák taníthatóak, hanem a menhelyről örökbefogadott cukiságok is. Ha eddig féltünk attól, hogy őket nehezebb tanítani, mostantól ne tegyük!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában