SZOLNOK

2019.04.27. 16:30

Civilek alapították meg a Pletykafaluért Egyesületet

Az elmúlt héten alapították meg a Pletykafaluért Egyesületet. A jelenlévők megválasztották a tisztségviselőket, a felügyelőbizottságot és elfogadták a kidolgozott alapszabályt – tudtuk meg Fekete Anikótól, az egyesület titkárától.

P. Pusztai Nóra

Célul tűzték ki, hogy a városrészben élők életminőségét javítsák és egy erős közösségi tudatot fejlesszenek. A résztvevők fontosnak tartják, hogy minél szélesebb körben megvitathassák a mindennapok észrevételeit, a városrésszel kapcsolatos információkat, élményeket és az esetleges fejlesztési ötleteket.

Működésük során minden korosztály számára szeretnék megteremteni a szabadidő hasznos eltöltésének kereteit, ezért változatos program szervezése is szerepel a tervek között, hiszen az itt élőknek is igénye van a városrész kulturális életének fellendítésére.

Az egyesület vállalja a rendezett és biztonságos környezet megteremtését, ennek megóvásáért közösségi akciókat koordinál. A környéken élőknek nagy gondot jelent, hogy nincs saját művelődési házuk, ami helyet biztosítana a rendezvényeknek, így egyelőre a jelenlegi lehetőségeket próbálják a leghatékonyabban kihasználni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában