JÁSZBERÉNY

2019.04.19. 12:30

Floridai egyetemisták érkeztek a „Jászság fővárosába”

A napokban immár hatodik alkalommal amerikai oktatók és hallgatók érkeztek az Eszterházy Károly Egyetem Jászberényi Campusára, akik szakmai és interkulturális programokban bővelkedő két hetet töltenek el a városban.

Illés Anita

A Florida Gulf Coast University és a Jászberényi Campus testvérkapcsolat több mint egy évtizedes múltra tekint vissza. Ennek köszönhetően kétévente érkeznek hallgatók Jászberénybe. A diákok több szakmai programon, így például tanítási gyakorlaton vesznek részt a Szent István Sport Általános Iskola és Gimnázium osztályaiban, valamint a Jászberényi Campuson.

A látogatás első hetében szervezett angol nyelvű interkulturális kerekasztal és ismerkedési délután kiváló alkalmat teremtett a kapcsolatépítésre. Az amerikai vendégek angol nyelvű előadást tartottak Floridáról, valamint szépkiejtési versenyre hívták a középiskolásokat. A csoport április 11-én ellátogatott a jászberényi polgármesteri hivatalba, ahol Szatmári Antalné alpolgármester fogadta a floridai vendégeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában