SZOLNOK

2019.04.17. 18:45

Izgalmas előadássorozattal várta a kapitányság a gyerekeket

A bűnmegelőzési munkatársak színes programokkal és érdekes bemutatókkal várták a gyerekeket Szolnokon.

Forrás: police.hu

Gyermekzsivajtól volt hangos a Szolnoki Rendőrkapitányság udvara kedden. A szolnoki Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola első osztályos tanulói látogattak el a kapitányságra, ahol betekinthettek a rendőri hivatás sokszínűségébe.

A Szolnoki Rendőrkapitányság prevenciós szakemberei figyelemfelkeltő és izgalmas játékokkal, valamint bűn-és baleset-megelőzési tanácsokkal hívták fel a gyermekek figyelmét az áldozattá válás megelőzésére és a felelősségteljes internet használatára.

Fotó: police.hu

A diákok elméletben és gyakorlatban is megismerkedhettek a kerékpárral való biztonságos közlekedés szabályaival. Kipróbálhatták, milyen egy rendőrautóban ülni, megszólaltathatták a szirénát. Az izgalmas előadássorozat részeként a megelőzési előadók beszéltek a segítségkérés lehetőségeiről és a 112-es általános segélyhívó használatának szabályairól.

Fotó: police.hu

A gyermekek a nap végén nemcsak hasznos ismeretekkel, hanem apró ajándékokkal térhettek haza – tudtuk meg a megyei rendőrségtől.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában