TISZA-TÓ

2019.04.25. 16:30

Jogerős: hamis feljelentést tett, felelősségre vonták

A Tiszafüredi Járási Ügyészség bíróság elé állított egy tiszörsi férfit, büntetőeljárás alapjául szolgáló hatóság félrevezetése vétsége miatt – számolt be hírportálunknak az ügyről Balázsné dr. Busku Terézia, a megyei főügyészség sajtószóvivője.

Mészáros Géza

A gyorsított eljárásban az ügyész szóban terjesztette elő a vádat. Aszerint a férfi a Tiszafüredi­ Rendőrkapitányságon ez év január 19-én feljelentést tett és valótlanul azt állította, hogy előtte való nap a vonaton ellopták a mobilját és a laptopját.

A férfi otthon nem kívánta elmondani, hogy az információs eszközöket eladta, ezért ennek leplezésére találta ki az egészet. A rendőrség a nyomozást és az ellopni vélt eszközök körözését is elrendelte.

Az eljárás során a vádlott még egy bejelentést tett a rendőrségen, miszerint a mobiltelefonja visszakerült hozzá, ezért vissza akarta vonni a korábbi feljelentését. Tájékoztatták a rendőrök, hogy a feljelentés nem vonható vissza, majd január 22-én ismét tanúként kihallgatták.

A férfi ekkor tárta fel a valóságot, hogy lopásról szó sem volt, a tárgyakat ő maga értékesítette. A nyomozóhatóság bűncselekmény hiányában az eljárást megszüntette és a tárgykörözés visszavonásáról is intézkedett.

A Tiszafüredi Járásbíróság a férfi bűnösségét a napokban megállapította, de a büntetés kiszabását egy évi időtartamra elhalasztotta, ám próbára bocsátás intézkedést alkalmazott vele szemben. Az ítéletet minden érintett tudomásul vette, ezért az a kihirdetéskor jogerőre emelkedett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában