JÁSZBERÉNY

2019.04.08. 17:16

Nagyon nehéz tapasztalattal rendelkező szakembereket találni

Információgyűjtésre, cégek és munkát keresők közötti párbeszédre is alkalmat kínált a minap megrendezett tavaszi állásbörze Jászberényben. Lehetőség akad bőven, hiszen a térségben jelentős munkaerőhiánnyal küzdenek a vállalkozások. Huszonhat munkáltató több mint ezer álláslehetőséget kínált az érdeklődőknek.

Illés Anita

Munkalehetőségekről, képzésekről tájékozódhattak az érdeklődők a jászberényi állásbörzén, a Déryné Rendezvényházban.

Fotó: Gémesi Balázs

Kora délelőtt kígyózó sorokban várták az álláskeresők, hogy kinyíljon a Déryné Rendezvényház nagytermének ajtaja, és kezdetét vegye a tavaszi állásbörze. A több mint hatszáz érdeklődő közül sokan nagy reményekkel érkeztek a rendezvényre.

Magasabb fizetésben, jobb munkakörülményekben bízva keresgéltek és informálódtak a börzén kiállító cégek munkatársainál.

– Először veszek részt az állásbörzén – mondta a jászdózsai Megyer Jánosné. – Takarítói állást szeretnék találni. Kaptunk egy listát az itt megjelent cégekről és ajánlataikról. Átnéztem a lehetőségeket, és ahogy látom, több helyen is keresnek takarítót. Március óta nem dolgozom, korábban takarítottam – tette hozzá.

Farkas Béla szintén Jászdózsáról érkezett, régebben közmunkásként dolgozott.

– Jó lenne operátorként elhelyezkedni valamelyik jászsági cégnél – tette hozzá a férfi.

A jászberényi járási hivatal foglalkoztatási osztálya a megnövekedett álláslehetőségeket tapasztalva, már nem először szervezett állásbörzét.

– Van egy kulcsszavunk, a rugalmas reagálás. Ez a munkánkban azt jelenti, hogy ha mondanivalónk van a munkáltatók részére, akkor különböző munkáltatói fórumokat, állásbörzéket szervezünk – mondta köszöntőjében Tóth János, a megyei kormányhivatal jászberényi járási hivatala foglalkoztatási osztályának vezetője.

Érdeklődésünkre hozzátette: a vállalkozások ezúttal arról számoltak be, hogy az munkát keresők részéről most komolyabb volt az érdeklődés, mint az előző állásbörzén. Sok önéletrajz, telefonszám cserélt gazdát.

Munkalehetőségekről, képzésekről tájékozódhattak az érdeklődők a jászberényi állásbörzén, a Déryné Rendezvényházban.
Fotós: Gémesi Balázs

– Az állásbörze mindig egy esély – ezt már dr. Németh Mónika, a megyei kormányhivatal foglalkoztatási főosztályának vezetője emelte ki megnyitóbeszédében. – Esély az álláskeresőnek arra, hogy állást találjon, de esély a munkáltatónak is, hiszen lehetősége van arra, hogy feltöltse az üres álláshelyeket – tette hozzá.

A cégek standjainál megtudhattuk, hogy legnagyobb számban operátort, gyártósori összeszerelőt, gépkezelőt, gépbeállítót, hegesztőt, karbantartót és raktárost keresnek. A nagyobb vállalkozásoknál egy képzett mérnök, például villamos- vagy akár vegyészmérnök is jó eséllyel talál munkát.

A MÁV Zrt.-nél többek között számos felsővezeték-szerelőre, forgalmi szolgálattevőre, pályamunkásra, váltókezelőre és kocsirendezőre lenne szükség.

Telített a piac

– Nem először veszünk részt az állásbörzén. A Jászberényi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályával folyamatosan tartjuk a kapcsolatot. A börze lehetőséget kínál arra, hogy az általunk ajánlott álláslehetőségeket megismerjék az érdeklődők, és kapcsolatot alakítsunk ki a leendő munkavállalókkal. Szép számmal voltak érdeklődők, jelentkezők.

– A térség sok munkáltatót tud felsorakoztatni, telített a piac, ezért egyre nehezebb tapasztalattal rendelkező szakembereket találni – mondta el tapasztalatait Czakó Beáta, a Rosenberger Magyarország Kft. HR-vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában