beruházás

2019.04.05. 06:56

Napelemparkot avattak Öcsödön

Már működik a település határában a nemrégen átadott napelempark. Ez a térség legnagyobb, megújuló energiára épülő beruházása.

Joó Zsuzsa

A csaknem háromhektáros területet az önkormányzat értékesítette a beruházónak, a kivitelezést és az üzemeltetést már egy vállalkozás végezte, végzi.

Molnár Bálint polgármester elmondta, a megtermelt elektromos energia arányában huszonöt éven keresztül számítanak jelentősebb iparűzésiadó-bevételre.

Öcsöd egyebek között ezzel a fejlesztéssel nyerte el egy hónapja az Energiahatékony Önkormányzat címet. A község évek óta módszeresen valósítja meg az energiahatékonyságot javító és a megújuló energiaforrásokra épülő beruházásait, melynek csak egy része az említett napelempark.

Korábban gázról pelletfűtésre álltak át, korszerűsítették a közvilágítást és felújították az idősek otthonát.

A további fejlesztésekről szólva Molnár Bálint elmondta: befejeződött a Veresházi külterületi mezőgazdasági út felújítása is. A munkálatokra kilencvenmillió forintot nyert az önkormányzat, mely az összköltség kilencven százalékát fedezte.

Molnár Bálint polgármester mutatja a nemrég átadott napelemparkot. Az egész település profitál ebből a fejlesztésből
Fotó: Joó Zsuzsa

Az útfelújítás célja az volt, hogy a környéken lévő tanyákat és mezőgazdasági területeket jó minőségű úton lehessen megközelíteni. A felújított, aszfaltos út hossza majdnem kettő kilométer hosszú volt.

A polgármester szerint az érintett útszakasz a helyi gazdasági szereplőknek is kedvez, mert új szállítási és közlekedési lehetőséget jelent. Ez remélhetően a helyi gazdaságra is pozitív hatással lesz – reménykedik Molnár Bálint.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában