Szolnok

2019.04.11. 08:25

Németországban is kiállítják a fiatalok munkáit

A berlini fal lebontásának 30. évfordulója alkalmából nyílt kiállítás a napokban a Tisza Moziban.

Molnár-Révész Erika

A harminckét képet a Magiszter Fényes Adolf Szolnoki Gimnáziuma és Művészeti Szakgimnáziuma Alapfokú Művészeti Iskolájának tanulói készítették. Az alkotások a Soroptimist International nemzetközi jótékonysági szervezet felhívására készültek.

– Diákjaink az alkotófolyamat megkezdése előtt ráhangolódtak a témára. Előadáson és filmvetítésen vettek részt, így tudtak azonosulni ezzel az eseménnyel, hiszen a berlini fal leomlásának idején ők még nem éltek.

– A harminckét kép nagyon sokféle, szabadon választhattak technikát, nagyon sok linómetszetet látni a képek között, de olaj és grafika is szerepel a tárlatban. Érdemes megnézni, mert vannak nagyon érdekes megoldások is az alkotások között – mondta Csiderné László Csilla iskolaigazgató.

A tárlat a moziban április 24-ig látható, majd vándorútra indul Németországba, ahol kiállítják és elárverezik a képeket. A befolyt összeget az iskola kapja, és a diákok további fejlesztésére fordítják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában