CSÉPA

2019.04.08. 16:23

Ökumenikus találkozó szerveződött Csépán

Missziós településsé változott egy hétvégére Csépa. Antal András diakónus elmondta, a településre a budapesti Szent II. János Pál Katolikus Gimnáziumból érkeztek diákok, hogy missziós munkát vállaljanak.

Joó Zsuzsa

A diákok körbejárták a falut, miközben Istenről, a hitről beszélgettek a lakosokkal. A fiatalok a szomszédos településre, Tiszasasra is ellátogattak. A gyerekeket a gimnázium két papja, az írországi Michael atya, valamint az USA-ból érkező Jusztin atya is elkísérte, akik meggyóntatták azokat a falubelieket, akik erre igényt tartottak. Antal András szerint fontos a diákok és a vendégatyák munkája, hiszen egymaga alig tudja ellátni lelkipásztori feladatait.

Ezzel párhuzamosan a csépai származású dr. Pintér Gábor nuncius (pápai nagykövet) és Kocsis Fülöp görögkatolikus metropolita is látogatást tett a községben. Így hamar egy ökumenikus találkozó alakult ki a Missziósházban. Legközelebb május 4-ére várják a látogatókat a tiszasasi új templomba, rózsafüzér-találkozóra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában