KATASZTRÓFAVÉDELEM

2019.04.22. 17:30

Új elnökséggel folytatja a megyei tűzoltószövetség

Új fejezetet nyitott a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Tűzoltók Szövetsége életében a közelmúltban megtartott, évi rendes és tisztújító közgyűlés, hiszen új elnökséggel folytatja munkáját.

Czakó Nóra

A tizenhét tagszervezet részvételével megtartott rendezvényen a törvényi előírásoknak és jelenlegi feltételeknek megfelelően alapszabály-módosításra is sor került, így az elnökségi tagok létszáma a korábbi hétről négyre csökkent.

Kurgyis János, a szövetség elnöke egészségi állapotára hivatkozva lemondott tisztségéről, valamint leköszönt a szövetség alelnöke, Sári Ferenc és titkára, Pap István is. A szövetség új elnökének Sörös Tibort választotta, alelnökének Mezei Tibort és Turi Lászlót, titkárának pedig Vékony Ildikót.

Sörös Tibor, aki már tizenöt éve a túrkevei önkéntes tűzoltó-egyesület parancsnoka, az elmúlt két évben alelnökként, az azt megelőző öt évben pedig elnökségi tagként vett részt a szövetség munkájában.

– Bízom benne, hogy fel tudjuk rázni a szövetség életét, és továbbra is az alaptörvényben meghatározott céloknak megfelelően tevékenykedhetünk – mondta hírportálunknak Sörös Tibor.

– Ez azt jelenti, hogy erősíteni kell az önkéntes mozgalmat, és segíteni kell az egyesületeket. Elsődleges tervem azonban, hogy képzéseket szervezzünk az önkéntes egyesületek vezetői számára. Emellett fontosnak tartom még a versenysportok erősítését és a hagyományőrzést is – sorolta az új elnök.

A szövetségnek 26 tagszervezete van, melyek többsége egyesület, kisebb hányada pedig létesítményi tűzoltóság, de mindegyik önkéntes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában