SZOLNOK

2019.05.09. 10:28

A lakók ellenezték a tervet, így nem épül trafik a lakótelepen

Egy este alatt harmincöten írták alá azt a petíciót, amely a Vegyiművek-lakótelep egyik 120 négyzetméteres területének bérbeadásáról szóló pályázat ellen tiltakozik.

Molnár-Révész Erika

A lakók nem támogatták a tervezett építkezést

Fotó: MRE

Az aláírók nem tudták, miért írta ki az önkormányzat a pályázatot. Kezdetben csak találgattak, mi épülhet majd a jelenleg fás, füves területre.

– Azt hallottuk, hogy dohányboltot vagy gyorsétkezdét akarnak itt felépíteni, közvetlenül a házunk ablakai alatt – mondta Erdős András, aki az érintett terület melletti négyemeletesben lakik.

– Ellene vagyok. Miért nem keresnek meg az illetékesek bennünket, hogy mit szólunk hozzá, tetszik-e ez az ötlet. Szemetelés, hangoskodás, ez lesz belőle. Ha egy gyorsétkezdét tennének ide, annak ráadásul szaga van – tette hozzá.

A lakók nem támogatták a tervezett építkezést
Fotó: MRE

– Nem feltétlen tartom jó ötletnek, hiszen ez a kis parkos rész is tönkremenne. Ha ide dohányboltot vagy gyorsétkezdét telepítenének, akkor biztos lennének, akik eldobálnák a szemetet – vette át a szót Gazdag Zoltán, aki egy éve költözött a lakótelepre.

A találgatások alapját az adta, hogy nemrég felmondta a helyiséget szintén bérlő vállalkozó annak a dohányboltnak a bérleti szerződését, amely közvetlenül a lakótelep mellett állt, mert az üzlet környékén állandóvá vált a hangoskodás és a szemetelés. Így a terület dohánybolt nélkül maradt.

– Lakossági kérés miatt próbált lehetőséget teremteni az önkormányzat arra, hogy a bezáró dohánybolt helyett egy új nyílhasson – felelte a tiltakozók kérdéseire Molnár Iván önkormányzati képviselő.

– Az ellenkezők hangja korábban nem jutott el hozzám, amit sajnálok, mert hamarabb pontot tehettünk volna a vitás kérdés végére. Beszéltem az elégedetlenségüket kifejező lakókkal, egyeztettem Szalay Ferenc polgármesterrel, és jeleztem neki azt, hogy ilyen körülmények között én sem értek egyet azzal, hogy dohányboltot építsen ott egy vállalkozó.

Molnár Iván hozzátette, javaslatát a városvezető elfogadta, így az önkormányzat visszavonja a pályázatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában