JÁSZKUNSÁG

2019.05.15. 18:30

Akár ötvenezer forintos ösztöndíjat is kaphatnak a hiányszakmát tanulók

Az elmúlt négy évben sikeresen működik a program, melyben a hiányszakmát tanuló diákok ösztöndíjat kapnak. A Magyar Közlöny minden év novemberében mutatja be ezeket, a következő tanévre vonatkozóan. A lista országos szinten, megyékre bontva részletezi a szakmákat.

Szabó Lilla Laura

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Megyénkben idén többek között az ipari gépész, az eladó, a hegesztő, az asztalos, a női szabó és burkoló is szerepel a felsorolásban. A szakközépiskolák, illetve szakgimnáziumok nappali tagozatos diákjai közel azonos feltételek mellett vehetik igénybe a támogatást.

– Követelmény, hogy az igazolatlan hiányázások száma ne lépje túl a megengedettet – részletezte Bede Gábor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamara pályaorientációs tanácsadója. – Az évismétlés és a tantárgyi bukás pedig kizáró tényezők. A tanulmányi feltétel szakközépiskolások esetében 2,51-es átlagot jelent.

– A támogatás mértéke így tíz-harmincöt ezer forint között mozoghat. A szakgimnáziumban tanulóknak 3,01-es átlagot kell elérniük. Ők húsz- és ötvenezer forint közötti összegre számíthatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában