JÁSZBERÉNY

2019.05.01. 17:30

Az önkéntesek jobb embernek érzik magukat

Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével a Jászságban címmel tartottak a minap konferenciát az Eszterházy Károly Egyetem Jászberényi Campusán.

Darázs Melinda

A rendezvényen Szatmári Antalné, Jászberény alpolgármestere kiemelte, hogy a Jászságban komoly fejlődésnek indultak a közösségek. Ez többek között a Jász-Nagykun-Szolnok Megye Esély Szociális Közalapítványnak köszönhető, mely ezt a találkozót is összehívta.

A szakmai fórumon megismerhették többek között az Új Nemzedék Központ Nonprofit Kft-t, mely az ifjúsági tehetséggondozást, képzést és önkéntesség fejlesztését vállalta fel. Szó volt az önkéntességkutatás magyarországi első eredményeiről is. Ebből kiderül, hogy az emberek általában időhiányra hivatkoznak, ami miatt nem végeznek önkéntes munkát.

A felmérésből azt is megtudhatták, hogy az önkéntesek jobb embernek érzik magukat. Dr. Nagyné Varga Ilona, a szervező közalapítvány igazgatója bemutatta a Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével a Jászságban projektet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában