Szolnok

2019.05.23. 11:00

Elkezdődött a rendelők újjáépítése a Széchenyin

A megyeszékhely legnépesebb városrészének, a Széchenyi lakótelepen álló, hozzávetőlegesen tizenöt-húszezer lakos egészségügyi ellátását biztosító orvosi rendelőcentrum épületének a felújítása kezdődött el a napokban.

Mészáros Géza

Elkezdődtek a munkálatok az épületben.

Fotó: Mészáros János

A munkálatok befejezése jövő nyárra várható. A részletekről Szalay Ferenc polgármester, dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő, illetve a körzet három önkormányzati képviselője, dr. Kormosné Szombati Márta, Tasnádi Zoltán és Rehó János a helyszínen tájékoztatták a sajtó képviselőit.

Mint elhangzott, a felújítására benyújtott pályázat kétszáznegyvenhárommillió forint összegű támogatásban részesült, ezen felül az önkormányzati önerő kilencvenhétmillió forint, míg az épületben működő gyógyszertár felajánlása 26,6 millió. A munkálatok idején az épület rendelői részét lezárják, a gyógyszertár változatlan nyitvatartási idővel működni fog.

– A felnőtt háziorvosi körzetek és a XV. számú gyermekorvosi körzet az épület hátsó oldaláról megközelíthető rendelőkben látja el a lakosokat, a többi egészségügyi szolgáltató a Széchenyi krt. 6/a, a Sóház u. 3., a Móra F. u. 9., valamint a Szántó krt. 52., I. lépcsőház, I./1. szám alatt található rendelőkbe kerül átmenetileg – mondta Szalay Ferenc, aki utalt arra is, hogy a városrészben járdafelújítás zajlik jelenleg, és hamarosan kezdődik a piac befedése.

Elkezdődtek a munkálatok az épületben.
Fotó: Mészáros János

Dr. Kállai Mária kiemelte: az elmúlt években több milliárd forint fejlesztés valósult meg a lakótelepen, melynek célja, hogy egy minél élhetőbb, korszerű infrastruktúrával ellátott városrésszé váljon a terület.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában