JÁSZKUNSÁG

2019.05.01. 07:00

Jön a bikiniszezon, nyitnak a megyei strandok

Május elseje nem csak a munka ünnepe, de a legtöbb szabadtéri strand is ebben a hónapban nyit. Cikkünkben annak jártunk utána, megyénk egyes fürdőhelyein mikortól lehet fürdeni, és mivel várják a látogatókat.

Munkatársainktól

Abádszalókon egyebek mellett a strand is megújulhat a közeljövőben

Fotó: Mészáros János

– A vendégek számára nem lesz igazán látványos, de vízminőségjavító gépészeti fejlesztéseket végeztünk – mondta az idei szezonnyitásról Róth Ervin, a törökszentmiklósi strandot üzemeltető Törökszentmiklósi Kommunális Szolgáltató Nonprofit Kft. ügyvezetője. A miklósi fürdőben a nyári szezonban három külső hidegvizes, és két gyógymedence várja a látogatókat. Utóbbiak közül az egyik burkolatát kicserélték.

Május elsején nyitnak, és a városi majálist is itt tartják majd, szombaton. Idén 30-40 forinttal emelkednek a jegyárak, amit egyebek mellett a bérköltségek növekedése, de a tavaly óta szigorított biztonsági intézkedések is indokolnak.

– Sajnos jelentős összeget kell áldoznunk arra, hogy a pihenni vágyók nyugalmát ne zavarja meg semmi. Vannak ugyanis olyanok, akik nem tartják be a házirendet. A tavalyi év tapasztalatai alapján már belépéskor szigorúan ellenőrizzük a higiéniai előírások betartását, például hogy van-e a vendégnél fürdőruha. Emellett a magasabb kockázatú időszakokban, hétvégéken, hétvégi rendezvényeken már tudjuk, mekkora mértékű biztonsági szolgáltatást vegyünk igénybe – tette hozzá az ügyvezető.

A Kisújszállási Kumánia Gyógy- és Strandfürdőben már márciusban megemelték a jegyárakat, átlagosan 10 százalékkal. A kültéri medencéket május 18-tól használhatják a látogatók.

– Ami újdonság lesz, az a napozóterasz, de rendezvénysátort is állítunk, valamint az árusítóhelyünk óriáspalacsintázóval és ajándékbolttal bővül – tájékoztatta hírportálunkat Zámbori Péter, a strand ügyvezetője.

Két hetes szünet után május elsején újra kinyit a Tiszaföldvári Gyógyfürdő is. Az elmúlt időszakban karbantartást, felújítást végeztek el a strand területén. Hegedűs István polgármester elmondta: a medencék sérült vagy lehullott csempéit kicserélték, saválló korlátot helyeztek a medencékbe, árnyékolót szereltek fel, fedlapokat tettek a vezetékek fölé, valamint megszépült a kültéri zuhanyzó és az összes pihenőpad. Ezek mellett kialakítottak a fürdő mellett egy zúzott köves parkolót is.

A jászárokszállási Termál- és Strandfürdőben az elmúlt hetekben elvégezték a szükséges karbantartási munkákat, rendezték a zöldfelületeket. Telek Pál, a fürdő vezetője elmondta, májusban elkészül a gyermekmedence melletti játszótér, emellett egy új termálkutat is fúrnak. Hozzátette, a korábbihoz képest idén már több büfé áll a látogatók rendelkezésére. Az, hogy milyen szezont várnak, nagymértékben függ az időjárástól is. Legalább olyanban bíznak, mint a tavalyi volt, amikor a strandolók száma csúcsot döntött az előző évekhez képest. A belépők várhatóan 5-15 százalékkal drágulnak az idei szezonban.

Szolnokon a Liget Termálstrand és Élményfürdőben a napokban állnak át a téliről nyári nyitvatartási időre. Április 30-ig leszerelik a medencék fölül a hőtartó sátrakat, illetve a létesítmény karbantartását is elvégzik az azt működtető Víz- és Csatornaművek Koncessziós Zrt. Szolnok szakemberei. A strand május 1-jén, reggel 8 órakor nyit.

A Tisza- tó környékén is készülnek a nyitásra

Kunhegyesen a szokásoknak megfelelően május elsején nyit a városi fürdő. Mint Szabó András polgármester elmondta, több millió forintot költöttek víztisztító berendezésre.

A Tiszafüredi Városi Gyógy- és Strandfürdőben a a strand- és úszómedencéket május közepén nyitják meg. A tavalyi évhez képest emelkedést várnak az árbevételben és látogatószámban is.

– Négy-öt éve nem emeltünk árat, most is csak az inflációt követő, körülbelül tíz százalékos az emelés– tájékoztatta hírportálunkat a strandot üzemeltető Tisza-Víz Kft. ügyvezetője, Lendvay Imre. A termálvízzel érintett medencéket újra burkolták, két medencében, összesen száz négyzetméteres nagyságrendben végeztek ilyen jellegű munkát.

A melegített vizű strand viszont csak jövőre fogad vendégeket Abádszalókon. Egy kormányhatározatnak köszönhetően 50 millió forintot fordíthatnak a létesítmény felújítására. Jelenleg a közbeszerzés zajlik, a tervek szerint idén végeznek a felújítással.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában