GALÉRIÁvAL

2019.05.16. 19:48

Letették az új festőüzem alapkövét a McHale szolnoki gyárában

Több mint 2,2 milliárd forint saját forrás felhasználásával kezdődhet el a McHale Hungária Kft. négyezer négyzetméteres festőüzemének létesítése, melynek alapkövét csütörtökön délelőtt rakták le Szolnokon.

Hartai Gergely

Kiss Tamás, a vállalat ügyvezető igazgatója az ünnepi eseményen elmondta, az elmúlt évek során mintegy 12 ezer négyzetméternyi régi csarnokegyüttest újítottak fel. A mostani beruházás viszont a cég eddigi legnagyobb fejlesztése lesz.

– Ha mindez megvalósul, a ma elérhető legkorszerűbb technológiával rendelkezhet a vállalat. Az új beruházás a kapacitásbővítésen túl a termelési hatékonyság növelése miatt szükséges... – hangsúlyozta Kiss Tamás. Majd hozzáfűzte, a festőüzem a jövőben az energiahatékonysági és környezetvédelmi szempontoknak is maradéktalanul eleget tesz.

Mint mondta, a tervek szerint éves szinten mintegy 1,7 gigawattóra energiát takarítanak majd meg. Ez a szám pedig a telep teljes energiafelhasználásának 18 százalékát jelenti.

Az eseményen beszédet mondott dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő is, aki köszönetet mondott a cégvezetésnek, hogy általuk a mezőgazdasági gépgyártás biztos lábakon állhat a megyeszékhelyen. Kiemelte, 2011 óta számos fejlesztés valósult már meg a vállalatnál, melyek elsősorban a gyártástechnológiát, míg más projektek a kutatás-fejlesztést célozták.

– A rendszerváltás Szolnokot keményen érintette, hiszen a piacgazdaságra történő áttérés jelentősen felborította a helyi gazdaságot – vette át a szót Szalay Ferenc polgármester. Hozzátette, hogy a gazdasági átalakulás miatt 1996-ra tízezerre nőtt a munkanélküliek száma. Mára azonban több olyan cég létesült Szolnokon, amelyek egészen más minőségű munkát hoztak el a városba. Köztük van a McHale is.

– Át tudtunk állni mi is arra a munkamódszerre, ami hatékonyabb és termelékenyebb mint a korábbi. Ennek köszönhetően a szolnoki gazdaság 2010 óta hozzávetőlegesen hárommilliárd forinttal több adót termel meg a városnak – összegezte Szalay Ferenc.

Az ünnepélyes alapkőletételt üzemlátogatás zárta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában