Szolnok

2019.05.14. 08:15

Megvitatták a jó tervezés lépéseit a szakmai konferencián

Hatodik alkalommal rendezte meg a minap a Mában élő tegnap és holnap elnevezésű szakmai konferenciáját a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Népművészeti Egyesület.

Kovács Berta

A megyei Civil Információs Centrumban megtartott egész napos rendezvényen ezúttal a hímzett és szőttes textilek jó tervezésének titkait, elvárásait járták körül.

A konferencián dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő köszöntötte a résztvevőket, akik nemcsak megyénkből, hanem az ország legkülönbözőbb pontjairól is szép számban érkeztek. A találkozót kun és jász hímzésekből, valamint szőttesekből rögtönzött kiállítás övezte, melyet Kenyeres Sándorné egyesületi elnök nyitott meg.

A fórumon a tervezés folyamatáról, az anyag és motívum harmóniájáról, az alkotások zsűrizésekor tapasztalt hibákról neves népművészeti szakemberek tartottak előadást. Szó volt a jászsági szűcshímzés továbbéléséről és a kunhímzés jelenéről is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában