Tiszaföldvár

2019.05.16. 09:30

Musicalt adtak elő a földvári diákok

Több hónapon keresztül készültek a Kossuth Lajos Általános Iskola diákjai a Dzsungel könyve musical előadásaira.

P. Pusztai Nóra

A jól sikerült darab egyik jelenete.

Fotó: Dobróka András

A művelődési házban tartott fellépéseken a harminc szereplő között voltak második, de még nyolcadik osztályosok is. Az öt meghirdetett alkalom során közel ezerkétszázan látták a színdarabot, az érdeklődő lakosok és a helyi négy intézmény diákjain kívül Marfű, Tiszakürt és Nagyrév általános iskolásai is ellátogattak egy-egy produkcióra.

– Korábban a Szigligeti Színházban és Budapesten is láttuk a Dzsungel könyvét, közel áll a gyermekek világához, valamint az alsó tagozatban kötelező olvasmányként is szerepel a tananyagban – tudtuk meg Baksa Istvánné igazgatóhelyettestől, aki hozzátette, hogy a februárban kezdett felkészülés két részben történt.

A jól sikerült darab egyik jelenete.
Fotó: Dobróka András

Először a zenei és irodalmi anyag, majd a koreografált tánc került előtérbe, a műsorban ezek egyvelegét élvezhették a nézők. A díszletek és jelmezek tervezésében és elkészítésében Varga Zsuzsanna, az iskola rajzpedagógusa vállalt főszerepet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában