JÁSZKUNSÁG

2019.05.03. 15:30

Ők tízen a területi Prima díj döntősei

Lezárult a szavazás első fordulója, a területi Prima díj tíz kategóriában megadott, hírportálunkon bemutatott jelöltjeire április 30-ig lehetett voksolni az Új Néplapból kivágott szelvényeken. A civil szférából érkező javaslatok alapján idén is harminc – kategóriánként három-három – jelölt szállhatott ringbe első körben a kategóriagyőzelemért. A szavazólapokat szerkesztőségünkben, illetve a VOSZ-nál lehetett leadni.

Kovács Berta

A Prima díj változatlanul nagy népszerűségnek örvend, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy idén 14 419 szelvény érkezett be a megadott határidőig. Érdekesség, hogy megyénken kívülről, Ceglédről, Szatymazról és Szeged környékéről is jöttek szavazatok.

– Nehezen indult be szavazás, kezdetben csak kevés szelvényt kaptunk, viszont még utolsó pillanatban is nagy számban adták le voksukat – árulta el dr. Lits József, a VOSZ megyei elnöke.

– Úgy látszik, az emberek változatlanul fontosnak érzik, hogy az arra érdemesek díjban részesüljenek, és ehhez ők is hozzájárulhatnak.

A voksok száma alapján Serfőző Simon (irodalom kategória), Mészáros István (színház és filmművészet), Grint Vilmos (képzőművészet), dr. Nagy Imre (tudomány), Patay István (oktatás és köznevelés), Csörgő Csaba (építészet), Tálas László (sajtó), a Jászsági Népi Együttes (népművészet), az MH Szolnok Légierő Zenekar (zeneművészet), valamint Vojvoda Dávid (sport) jutott be a döntőbe. A következő fordulóban szintúgy az Új Néplapból kivágott szelvényeken augusztus 31-ig lehet szavazni a Prima díj várományosaira.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában