Besenyszög

2019.05.24. 06:50

Rejtélyekről is beszélt a regényíró a diákoknak

Rendhagyó történelemórával egybekötött író-olvasó találkozót tartottak a Wesniczky Antal Művelődési Ház és Könyvtárban. Dr. Kapa Mátyás regényíró rejtélyekről és érdekességekről beszélt a helyi általános iskola diákjainak.

P. Pusztai Nóra

Az előadás során például előtérbe kerültek a történelem legbizarrabb halálesetei és legfurcsább ragadványnevek is.

A Harangszótól Harangszóig című, Kőszeg török ostromáról szóló regény írója egyebek között elmondta, az ember hiába ismeri a történelmet, az alkotás során szinte minden mondatnál újabb kérdések merülnek fel.

A hitelességhez sok kutatómunka szükséges – emelte ki az író, aki nem mellesleg a Történelmiregény-írók Társaság elnöke és egyetemi tanár is.

A munkájából kifolyólag sokszor tart előadást, szerinte a gyerekek érdeklődését felkelteni és megtartani is kihívás, a megoldás az lehet, ha az ő nyelvezetükön szólnak hozzájuk. Az érdeklődő besenyszögieket a találkozó elején vicces és érdekes történetekkel vezette be a téma rejtelmeibe.

A végén a diákok számos kérdéssel fordultak az íróhoz, amelyek során a regényírásról és jövőbeni terveiről is kérdezték őt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában