Jászivány

2019.05.02. 18:39

Tolvajt fogtak a jásziványi polgárőrök

A településen alig történik bűncselekmény. A faluban a családok kilencven százaléka tagja a Szomszédok Egymásért Mozgalomnak.

Illés Anita

Figyelnek egymásra, ha bármi gyanúsat vesznek észre, azt jelzik a polgárőröknek. Így történt ez április ­17-én este is, amikor egy polgárőr és egy lakos gyanús személyt észlelt a faluban – tájékoztatott Mihályi Zoltán, a Jásziványi Polgárőr Egyesület ­elnöke.

Megkérdezték tőle, mi járatban jött, erre ő azt felelte, már éppen távozóban van. Látták, hogy az asztalosüzem felé veszi az irányt és egy raklapemelő békát húzott magával Heves felé.

– A polgárőrök és két lakos feltartóztatta a fiatalembert, aki azt állította, hogy Jánoshidáról húzta magával a raklapemelőt.

Értesítették a rendőrséget és közben megérkezett az asztalosüzem tulajdonosa, aki megállapította, hogy övé a szerkezet, amit nem talált meg a raktárban. A fiatalember végül bevallotta, hogy honnan származik az eszköz, az asztalosüzem félreeső raktárából – mondta el Mihály Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában