Mezőtúr/Besztercebánya

2019.06.23. 13:43

Éremmel tért haza a mezőtúri tűzoltó

A szlovákiai Besztercebányán rendezték meg a napokban a TFA Slovakia 2019 tűzoltósportversenyt. A patinás megméretésen hagyományosan magyar tűzoltók is elindulnak, és rendre kiváló eredményekkel térnek haza – mondta hírportálunknak Németh Ádám.

Czakó Nóra

Fotó: Papp János tű. százados

A megyei katasztrófavédelmi szóvivőtől megtudtuk, hogy a versenyzőknek összesen négy pályát kellett teljesíteni bevetési kabátban, valamint a második pálya kivételével légzőpalackkal a hátukon. Az első pályán négy-négy darab tömlőt kellett kihúzni, majd kettőt feltekerni.

A második pályán száz kalapálás után egy húsz kilogrammos kannával kellett egy alagúton kúszni oda-vissza. Ezen túl pedig egy nyolcvan kilogrammos bábut kellett elhúzni a célba, és a végén egy háromméteres palánkon kellett felmászni a célba éréshez.

Fotó: Papp János tű. százados

A harmadik pályán létrákat kellett adott helyre kivinni, majd két, egyenként húsz kilogrammos kannát kellett a második emeletre felvinni, és felhúzni egy körülbelül ötven kilogramm súlyt nyomó tömlőt. Végül a negyedik pályán egy huszonkét emeletes toronyházba kellett felfutni.

A versenyen szlovák, cseh és lengyel versenyzők mellett két magyar is indult. Közülük Papp János százados, a mezőtúri hivatásos tűzoltó-parancsnokság parancsnokhelyettese a negyven év feletti kategóriában harmadik helyen végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában