SZOLNOK

2019.06.20. 18:57

Fejlődik a megyeszékhely szolgáltatói színvonala

A Szolgáltató Város – Szolgáltató Szolnok projekt keretében immár tíz éve, mintegy harminc közszolgáltató tudatos építkezéssel fejleszti szolgáltatói kultúráját.

Hartai Gergely

A program harmadik szakaszának zárásaként ünnepséget tartottak a városháza dísztermében csütörtökön.

– A projektben résztvevő közszolgáltatók képviselik a közoktatást, a közigazgatást, a rendőrséget, a tűzoltóságot, a kulturális és szociális szférát, az egészségügyet, a víz-, és energiaszolgáltatást, a hulladékgazdálkodást és a közösségi közlekedést – ismertette a rendezvényen Hegedűs Márta, projektigazgató.

Majd elmondta, immár negyedszer kérdezték meg a városlakókat arról, hogy miként vélekednek a fejlesztések eredményeiről, és hogyan ítélik meg a közszolgáltatók kultúráját és színvonalát. A lakosság válaszai alapján az látható, hogy a megyeszékhely közszolgálati kultúrája folyamatosan fejlődik.

Az eseményen megosztotta gondolatait dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő, a Szolgáltató Város kohéziós partnere is.

– Úgy gondolom, hogy a négy mérés tízezres nagyságrendű adatai komoly képet adnak a városról. Egy olyan hatalmas és hiteles adatbázis áll most már rendelkezésünkre, amelyből a trendek és a fejlesztési pontok is jól látszanak... – mutatott rá.

Az ünnepségen megtudhattuk, hogy a napokban szolgáltató önkormányzat díjjal ismerte el Pintér Sándor belügyminiszter nyolc önkormányzat munkáját. A most először odaítélt díjakat Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára, valamint Michl József tatai polgármester, a kitüntetés szakmai kuratóriumának elnöke szerdán adta át Budapesten.

A kitüntetésben az együttműködés, az átláthatóság és nyitottság, a hatékonyságjavulás, a fontosság, a fenntarthatóság és a megismételhetőség szempontjából jó gyakorlatot megvalósító helyi önkormányzatok részesülhettek. A húsz pályázó közül Berettyóújfalu, a budapesti II. kerület, Etyek, Kaposvár, Majs, Szolnok, Taktaharkány és Véménd önkormányzata kapott díjat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában